mandag 28. januar 2013

Kul nettbutikk - gamle ting

Nettbutikken Ezpace.dk


Jeg har funnet en utrolig kul nettbutikk; Ezpace.dk. De selger gamle franske, belgiske og danske ting, alt fra industri-krakker, kurver, Madonnaer, lamper osv. Det finnes stort sett bare en av hver ting, så her får man one of a kind. Anbefales! Det finnes også en fysisk butikk; i Vejle i Danmark. Legger ved et par bilder jeg fant inne på Ezpace.dk


Gammelt fransk fuglebur - ligger nå til salgs på nettbutikken Ezpace.dk




Gammelt pengskap (boks). Selges hos Ezpace.dk.


Jeg får lyst til å hive meg i bilen og ta en tur til Belgia for en loppemarkedrunde. Det skal visst være mange bra loppiser i Belgia. Kanskje litt lenger ut på våren?


- Anniken


torsdag 17. januar 2013

Stressmestring- og yoga



Kurs i stressmestring- og yoga


Jeg har hatt en pangstart på året. Jeg har lenge tenkt på at jeg må ta tak i alle de negative tankene som kreftsykdommen fører med seg. Det er slitsomt å stadig vende tilbake til de samme negative tankene. Det suger krefter. Jeg har lest en del om mindfulness og meditasjon (yoga), og så var jeg så heldig å komme med på et kurs på Oslo universitetssykehus, Ullevål. Det heter stressmestring med yoga, og det er virkelig veldig bra. Jeg kjenner at jeg er akkurat på det stedet jeg skal være i forhold til å delta på dette kurset, og avspenningsøvelsene og meditasjonen er noe jeg gleder meg til. Jeg øver hjemme - hver dag. Og det er noe som skjer med tanker og sinn. Dette har jeg stor tro på.





Kurset holdes av en psykolog , en yogalærer og en kreftsykepleier, som begge er ivrige brukere av stressmestringsteknikker og meditasjon og som er godkjente kursholdere innen den metoden som brukes. Vi støtter oss til en bok skrevet av Andries J. Kroese (bildet) som heter "Stress". Med boken følger en cd med instruksjoner til kroppsscanning (avspenningsteknikk), meditasjon og yogaøvelser. Det er enkelt å følge opplegget og jeg føler at jeg har utbytte av det hele etter bare en drøy uke i aktivitet. Du får kjøpt boken og cd`n i diverse bokhandlere også, og jeg tror det skal gå fint å utforske det hele på egenhånd, dvs. uten å delta på kurs. Yogaøvelsene synes jeg er det vanskeligste, så jeg er glad at vi har en yogalærer med oss de første ukene. Jeg kommer nok til å fortsette på et annet yogakurs etterpå for jeg føler for å gjøre øvelsene under oppsyn. I alle fall nå i starten.



Vær tilstede i nået. Her og nå. Kjenne etter og pust. Og nyt.


- Anniken

tirsdag 15. januar 2013

Nytt hekleteppe "på gang"


Mer hekling .....

Jeg har begynt på et nytt teppe. Denne gangen blir det et teppe i hvitt - helhvitt. Jeg ser for meg teppet liggende i ute-sofaen på terrassen til sommeren. Det tror jeg blir fint, og dessuten praktisk til norske sommerkvelder. Noe varmt å tulle seg inn i. Kanskje med et glass hvitvin i hånden. Åh, jeg gleder meg til våren og sommeren. Jeg bruker Trysil garn (fra Europris), artic (med bilde av en isbjørn på), farge 1202 og jeg hekler med pinne nr. 5.



Nytt hekle-teppe "på gang" - denne gangen i ensfarget - helhvitt!




Rute 1, rute 2 og rute 3 .... det går fortsatt i bestemorruter.

- Anniken


mandag 14. januar 2013

Ny kaffemaskin

Nespresso kaffemaskin


Vi kjøpte oss ny kaffemaskin til jul, og det angrer vi ikke på. Det ble en Nespresso maskin, med melkeskummer. Vi er kjempefornøyd med maskinen. Kaffen er kjempegod, og det finnes så mange gode smaker å velge mellom. Med melkeskummeren kan man lage både tykt melkeskum og en tynnere, mer rennende utgave. 





Kapslene kan kjøpes på nettet. Det er rask levering - veldig rask. Dessuten kan man kjøpe alt av Nespresso-kapsler og tilbehør på den superelegante Nespresso-butikken på Egertorget, Eger i Oslo. Det er så fint der at man forventer at George Clooney dukker opp bak nærmeste hylle når som helst.

Godt nytt kaffe-år!


- Anniken 

Hekling av skjerf


Skjerf - hekling


Til jul fikk jeg gavekort på garn. Jeg fikk det av en god venninne og jeg ble kjempeglad. En av de første virkedagene etter nyttår stod jeg og trippet utenfor butikken Strikkedilla på Oslo city og det var vanskelig å bestemme seg for hvilket garn jeg skulle velge. De har mye lekkert. Jeg hadde bestemt meg for å hekle et skjerf, som jeg skal ha til min knallrosa boblevest, og valget falt på en garntype fra Rauma garn. Det inneholder 58 % baby alpakka ull, 10 % fin merino ull, 13 % polyamid og 19 % polyester og garnet er skikkelig mykt og deilig. Fargen er lys sølv med litt glitter i. Det heter Puno Metallic.





Så nå er det bare å hekle i vei for skjerfet skal være laaaangt. Såpass at det kan surres flere ganger rundt halsen og samtidig henge godt nedpå brystet i begge ender. 




Butikken Strikkedilla på Oslo city kan alstå anbefales. Jeg kommer definitivt til å benytte meg av den igjen. Ikke bare har de godt utvalg, servicen er også bra. 

Jeg bruker heklepinne nr. 5, så skjerfet blir ganske tykt og godt. Bilde kommer når det er ferdig, sammen med min rosa vest. Det blir kult!



- Anniken


Hekle-teppe nr. 3 er ferdig

Hekleteppe - ferdig!


Jeg er ferdig med hekle-teppe nr. 3, og dette skal ligge i vår mørkegrå sofa i stuen. Det er strikket i ullgarn og er skikkelig godt og varmt. Deilig å pakke seg inn i nå når det er så kaldt ute. Jeg brukte bare to farger i dette teppet; mørk grå og en noe lysere går. Det gir et mer rolig uttrykk, men jeg er nok mer fornøyd med de teppene hvor jeg har brukt fire og fem farger. Det er mer "liv" i dem.




- Anniken




tirsdag 8. januar 2013

Nytt år og nye muligheter

Nye muligheter; i år med ski på beina?


Jeg liker tanken på at "det ligger" et nytt, ubrukt år fremfor meg. Det føles veldig godt. Solen har dessuten snudd, og det går mot lysere tider. I år skal jeg "feire" våren allerede midtveis i vinter`n; bare nyte lyset som kommer og dyrke alle vårtegn som er å finne. Perleblomster og tulipaner på bordet, høy blå himmel, fuglene på matbrette ute på terrassen - og lyset. 

Det er strengt tatt litt tidlig å snakke om våren, men det går faktisk raskt mot lysere tider. Jeg skal imidlertid uansett få med meg noen skiturer også denne "vårsesongen". I fjor, i vinterferien, inntok jeg fjellheimen i vannrett posisjon. (Det ble hentet varer og vann til hytta i samme slengen, så kjøringen ble utført i tråd med "løyvet"). Noen av bakkene ble for bratte for meg, til tross for god medisinering, men i år skal jeg gå på alt jeg kan - helt for egen maskin. For nå er dosene økt og kreftmedisinen jeg går på fungerer som bare det. Hurra! 

Så nå skal jeg ut og ta bakkene i bruk; både på bortoverski og på nedoverski. Nye flotte slalomski står klare, med staver og hjelm og dødskule briller. Det blir nok først en testtur i Tryvann (Oslo vinterpark), også blir det en dagstur til Norefjell 20/1-13 (Åpen Bakke - sponset av DNB) samt en tur til Trysil i mars. Bortoverskiene er enklere å ta i bruk. På Greverud her i Oppegård er det faktisk ganske gode forhold, takket være ildsjeler som holder snøkanonene i gang så fort det er et par minusgrader. 

Ha en strålende vinter-vår; med eller uten ski på beina.





- Anniken