fredag 31. august 2012

Turkis kommode

Kommoden er ferdig


I dag har jeg blitt ferdig med prosjektet "den turkise kommoden". Det har faktisk vært en del jobbing med den, eller retter sagt en del maling. Men fy så fiiiiin den ble. Det synes i alle fall jeg :-)


Fargekoden er: S1015-B80G (Drygolin vindus/dørmaling). 































-Anniken


onsdag 29. august 2012

Brukthall Sinsen

Brukthall Sinsen



I dag har jeg vært i bruktbutikk-himmelen. Stedet heter "Brukthall Sinsen" og ligger i Sinsenveien 11, Oslo. Butikken ligger i kjelleren og den er stor - og stappfull av alt mulig innen møbler, gamle dører, vinduer, pyntegjenstander, malerier, lamper osv. osv. Det kom som en overraskelse på meg at vi har et slik sted i Oslo. Jeg tror gutta på Brukthallen kan skaffe deg omtrent hva det måtte være innen gamle møbler (rav og ræl). Det er visstnok totalt 15 selgere som er tllknyttet stedet, og det er åpent hver dag hele uken med unntak av mandager. Jeg er sikker på at man kan gjøre gode kjøp ved Brukthall Sinsen, selv om jeg i første omgang synes prisene var noe stive. 


Jeg har jo snart en låve som skal møbleres, så det ble litt shopping i dag. I alle fall litt forsiktig bruktmarked-handling. Jeg kjøpte en gammel koffert og et lite nattbord/kommode med rokokkobein. 



Gammel koffert kjøpt på Brukthall Sinsen




Nattbord/liten kommode med rokokko-bein. 


Kommoden skal i første omgang slipes godt ned. Deretter får jeg se hva jeg gjør med den. Kofferten skal få være slik den er. Kanskje den får følge av et par kofferter til ? Jeg gleder meg til å få flyttet alle tingene inn på Låven, og det tror jeg husbonden gleder seg til også. Det begynner å bli fullt her hjemme :-) Det går fremover på Låven, og til uken regner vi med å  legge nytt gulv. Vi blir uansett ferdige i god tid til julemarked-sesongen. Det blir SÅÅÅ gøy!!


-Anniken





lørdag 25. august 2012

Låven - 2

Låven 


Det går fremover på Låven, og det er såååå fint å se at rommet liksom "åpner seg opp". Vi har revet ned og kastet ut, og i dag har vi begynt å forberede for gulvlegging - inkl. etterisolering. Det hele går faktisk raskere fremover enn jeg hadde forventet. Det blir definitvt julemarked på Låven, fra midten av oktober.


Slik så det ut der oppe da vi forlot stedet nå i kveld;











Mens Larser`n fikset inne på Låven, gikk Jane og jeg på sopptur. Og det er faktisk den beste soppturen jeg har vært på noensinne. Vi fant så mye sopp, også så fin sopp. Kantareller. Skogens gull. Og noen få piggsopp - flotte og store.






-Anniken

fredag 24. august 2012

Alvin

Alvin


En hund er jo ikke en ting, men jeg skriver litt om Alvin likevel. For Alvin er definitivt en liten kar som får meg til å glemme alt trist og bare kose meg i nuet. Alvin er en Pomeranian-hund, og vi har møtt han ved flere anledninger. I dag har han vært hos meg hele dagen, og det har bare vært så flott. Alvin har imponert hele familien såpass mye at vi tenker på å skaffe oss en egen Pomeranian. Han skal i såfall hete Oscar. 

Vi har fått kontakt med en oppdretter, og henne skal vi møte 9. september. Tenk om vi får en liten valp før jul da?? DET hadde vært storveis.

Men her er altså han som har forårsaket all moro i hagen i dag:




Alvin er liksom en stor hund i en liten kropp. Han er kjempetøff og gir seg ikke så lett. Han elsker å løpe etter pinner, kongler, epler .... ja, det du måtte hive til han. Han er meget godt oppdratt, og han fikk derfor være med på Kaffebar`n på Kolbotn i dag. Han lå pent på sin egen stol og kikket storøyd på alt som skjedde. Til og med da det kom en annen hund, en liten terrier, ble han liggende på stolen sin. Han boffet litt, men det var alt.


"Løven" har spist - he he he!!

Jeg tror egentlig at Alvin tror han er en løve. En stor, imponerende løve. Han oppfører seg i allefall sånn, og det er jo bare så morsomt.

Tusen takk for lånet av Alvin i dag. Han er hjertlig velkommen tilbake - når som helst.



-Anniken

onsdag 22. august 2012

Tapasfat

Tapasfat


I går fikk jeg en superfin gave av min gode venninne Cathrine. Vi var sammen på et lite tapas-lag for et par uker siden hvor vi så de flotteste tapasfatene. Små kjekke fat på ben som gjør at man kan sette fat med mat, f.eks. tapas, i flere høyder på bordet. Vi kom begge til at vi ønsket oss sånne fat. Og nå har Cathrine fått laget tapas-fat til oss. Det er venninnen sin det!!

Fatene er kjempefine, og passer perfekt inn på kjøkkenet mitt også i tider uten tapas på meny`n. Tusen, tusen takk Cathrine!!!


















Nå er det bare å be inn til tapasfest. Jeg gleder meg til å dekke et tøft tapasbord med de nye fatene. Dersom man er litt kyndig med hammer, sag og spiker, så tror jeg ikke det er så veldig vanskelig å lage slike fat. Jeg kan egentlig tenke meg å få laget flere slike, i forskjellige farger og med ulik høyde. Kule å ha i interiøret, f.eks. bakerst på en skjenk slik at lyslykter og andre pynteting kommer mer frem, dvs. i ulke høyder.


-Anniken

tirsdag 21. august 2012

Soverommet på Byggmakker-bloggen

Vårt soverom på Byggmakker-bloggen!!!!



I dag finner dere soverommet vårt hos Byggmakker; på bloggen deres. 

Sjekk ut på http://forandring.byggmakker.no/index.php/archives/3156

Jeg synes det ble en fin artikkel, med fine bilder. Jeg har tatt bildene selv, men har fått hjelp medl teksten. Tusen takk til Marianne hos Byggmakker for at jeg får være gjesteblogger hos dem.




Det er særlig fornyingen av skapene vi er fornøyde med. 




Vår kjempestore senge-gavl, med betongtapet og lister.




Vi pusset opp soverommet sommeren 2011.




Jeg kan egentlig ikke få det lyst nok :-)



Hvis du vil prøve deg som gjeste-blogger hos Byggmakker (bloggen deres har maaange lesere), så sjekk ut http://forandring.byggmakker.no



-Anniken

Ordtak

Ordtak


Fine ord
Ord for dagen
Ord for uken
Verdt å huske på;





-Anniken

mandag 20. august 2012

Skolestart

Skolestart og blanke ark


Da har skolen startet, sånn på "årntli". Selv om ungene her i heimen hadde sin første skoledag allerede torsdag 16/8-12. Datter`n har imidlertid tilbragt hele helgen på pop- og rockfestival i England (V-festival) i Chelmsford utenfor London. Og dagen i går var jo helt strålende her hjemme, så bror og jeg var på stranda. Og det var helt deilig; varm og solrikt og dessuten deilig badevann. Sommerfølelsen har dermed ikke sluppet taket her, selv om det i dag føles som om NÅ begynner høsten-12. Deilig med blanke ark også, og vi voksne starter på Låven senere i uka. Gleder meg.

Jeg starter imidlertid litt rolig, med god frokost og lys på bordet;

Ha en strålende uke, og lykke til alle skolestartere!




-Anniken

søndag 19. august 2012

Skatoll - småmøbel

Skatoll


Jeg kjøpte et furu-skatoll på loppemarked i våres. Nå er jeg i gang med å grunne og male det. Ganske mye jobb egentlig, ettersom det er flere småskuffer og tre store skuffer, samt en del dill-dall på skatollet, og alt må jo nesten demonteres for å få malt det skikkelig. Jeg har valgt å male herligheten i en ganske lys turkis farge. Det ser ut som om dette blir bra. Jeg hadde planer om å ha skatollet på Låven, men jeg tror nesten jeg må ha det her hjemme. Jeg får heller kjøpe et annet til Låven. 





Bildet gjengir ikke fargen helt riktig. Jeg synes fargen er klarere og litt mer frisk i virkeligheten. Jeg har grunnet og malt to ganger med fargen, men det må nok males en gang til. Og da skal jeg bruke en liten rulle på de større flatene slik at det ikke blir pensel-striper i malingen.









Jeg gleder til til å bli ferdig, og skal legge ut bilde av det ferdige resultatet.


-Anniken






Hekling - duk

Duk


Jeg kjøpte et tofarget garn på ferie, eller egentlig så er det bare tynn bomullstråd, og nå driver jeg og hekler en liten duk. Det minner meg om sånne hekle-duker som bestemor heklet, og jeg blir så avslappet når jeg sitter og pusler med heklerier. Fargene på tråden er hvit og rosa, og resultatet blir vel noe "nipsete". Men litt kul også?

Jeg vil uansett slå et slag for hekling. Det er enkelt, det går fort og man kan jo hekle alt mulig. Enkelt å ta med seg også; alt man trenger er en liten nål og litt tråd/garn.




-Anniken

Englene mine

Englene


Jeg har en forkjærlighet for engler. Engler i fast form; figurform - som man kan ta og kjenne på, og se på. Jeg er ikke noen stor fan av Märthas "engleskole" Astarte for å si det sånn. Men flotte engler og madonnaer er fine. Når jeg er i utlandet er jeg alltid på kirkebesøk. Jeg elsker store, katolske katedraler - de er så fantastisk flotte. Selv om man ikke må tenke på alle som har jobbet og slitt, uten 5-ukers ferie og feriepenger for å si det sånn, for å få bygget katedralene. Uansett; selve byggverkene med alle sine utforminger og kunst er flott og får meg til å bli glad. Jeg liker derfor å omgi meg med en og annen engel i hverdagen:



Rosa engel




Engelen Sofie, kjøpt i Sofiemyr kirke. Hun har sin helt egen historie som hun
bærer med seg i en liten papirrull på venstre skulder. Jeg fikk Sofie av Sine.
 Vi bor jo på Sofiemyr, så vi må jo ha en liten Sofie.




Liten og stor engel, innkjøpt i Dubrovnik. Jeg har hatt disse i flere år, og jeg elsker dem.



Engel fra Delta design på Mysen. Gave fra tante Eva til min 40-års dag. Nydelig og hvit!




Madonna! Gave fra min kjære venninne Nina; jeg tenker på henne hver gang jeg ser på Madonna :-)




Helt hvit engel fra Delta design på Mysen.


Små-engler. Disse er innkjøpt i Brüssel, og jeg har de hengende på ovnen, på viften.



Engel innkjøpt i Gdansk, i en liten katolsk bokhandel vis a via byens store kirke. Hverdagsengel!



-Anniken

tirsdag 14. august 2012

Smykkeboksen

Smykkeboksen


I fjor sommer, på Gotland, fant jeg en fin trekasse på loppemarked. Den var helt ubehandlet, men "fin i formen". Jeg elsker å ha orden i sysakene, og så for meg at kassen - eller boksen - kunne bli et fint smykkeskrin. Alle andre smykkeskrin jeg har hatt har raskt blitt alt for små, og jeg var så lei av å ha ett skrin der og ett skrin her. Årsaken til smykkehaugen er min forkjærlighet for "bling, bling" av den billige typen, og ikke fordi jeg har svært mye gull og diamanter. Dessverre.


Uansett, esken fra Gotland ble med meg hjem. Jeg kjøpte metallfarge-maling og pensel og malte hele herligheten i rooooosa. Jeg vokste opp på `70-tallet, da alle gikk i brunoransje klær, selv om man ikke kledde jordfarger i det hele tatt og jeg har i dag en forkjærlighet for fargene lyseblått og rosa. Så smykkeboksen måtte bare bli rosa.



Min smykkeboks ... i all sin rosa prakt,


Med tanke på å få orden i krimskramset så kjøpte jeg små plastbokser på Europris. Jeg limte de sammen med limpistol og nå er det mange fine små og store smykkerom i boksen min. Jeg kan løfte opp den øverste raden, så det er lett å komme til.









-Anniken



Poznan

Poznan


Jeg vil slå et (reise)slag for Polen! I vinter/vår var jeg først en tur i Gdansk, og deretter en tur til Poznan. Gdansk ligger ved Østersjøen og er en havneby, med flotte strender en halvtimes kjøring utenfor bykjernen. Poznan ligger inne i landet, sånn omtrent midt mellom Warzawa og tyske Berlin. 

Jeg ble mest imponert over Poznan, kanskje fordi dette i utgangspunktet var en helt ukjent by for meg. Ryanair flyr nå direkte fra Rygge til Poznan, og flyplassen i Poznan ligger bare 15-20 minutter utenfor bykjernen. Det er bare å ta en taxi; enkelt og greit, og veldig billig i forhold til drosjekjøring i Norge. 



Gamlebyen i Poznan; gamle handelshus. Nydelige farger!


Poznan er en studentby. Det er visstnok også en del nordmenn som studerer medisin i Poznan. Det bor omlag 550 000 i byen, så det er ingen liten by, i alle fall ikke sett med norske øyne.

Vi bodde på IBB Andersia Hotel, et hotell med beliggenhet rett ved siden av byens store, flotte og ganske nye shoppingsenter. Det var mest forretningsfolk som benyttet hotellet, men det passet meg fint. Hotellet hadde dessuten en fin SPA-avdeling som vi benyttet, inkludert et stort, fint svømmebasseng, diverse badstuer osv. SPA-behandlingene var fine, men nok litt dyrere enn å gå innom et dagSPA ute på byen i Poznan. Men selvfølgelig veldig billig sammenlignet med norske priser. Jeg benytter gjerne det samme hotellet igjen. Billig var det også. Og vi bestilte en del mat rett opp på rommet, med romservice, bl.a. frokost;



Frokost på rommet; en flott og billig opplevelse på hotel IBB Andersia i Poznan.


I Poznan var det mange koselige spisesteder. Moderne kafeer og hippe, kule resturanter, sammen med en del mer tradisjonelle spisesteder. Polen er vel ikke akkurat noe gourmet-land, så vi gikk for de moderne stedene og der fikk vi god cappucino, nydelige salater, foccacia osv.



En veldig hyggelig kafee inne i byens store, moderne kjøpesenter.






Vi benyttet oss flittig av byens utvalg av manicur-, pedicur-, frisør- og SPAbehandlinger. Jeg fikk bl.a. nye, flotte negler til den nette sum av nok. 300. Damen holdt på i 2 timer og akrylneglene satt i nesten 6 uker etterpå. 





Med andre ord; Poznan kan anbefales som reisemål. Gdansk var også en fin by, med flott gamleby, hyggelige mennesker og supre shoppingmuligheter. Det er mange studenter også i Gdansk, så utelivet er bra selv om det nok er litt vanskelig å finne frem til de rette utestedene.

God tur!!


-Anniken

Potterybarn


Potterybarn

I dag tidlig drømte jeg meg bort på hjemmesidene til Potterybarn (www.potterybarn.com). De har så utrolig mye fint, og prisene er heller ikke så verst. Jeg fant noen fine knotter til en gammel kommode som jeg skal ha på Låven. Knotter i metall, med dyremotiv;


Bilde fra Potterybarn.com
Ellers fant jeg noen veldig praktiske (tror jeg) og kule knagger/oppheng;

Bilde fra Potterybarn.com

Bilde fra Potterybarn.com

Dessuten hadde Potterybarn flotte dusjforheng (for de av oss som fortsatt benytter det og ikke har hele huset fullt av glass og stål), og jeg falt særlig for et med blondekant på:


Bilde fra Potterybarn.com


Eller hva med en feiende flott nytt trekk til strykebordet? Jeg ønsker meg et sånn som dette jeg, dvs. det helt ytterst til høyre - det røde;



Bilde fra Potterybarn.com

Potterybarn har dessuten fått monogram-servise, dvs. at du kan få trykket opp familienavnet eller monogram på diverse artikler, som f.eks. på dette dørskiltet/-hammer;



Bilde fra Potterybarn.com



-Anniken

mandag 13. august 2012

Festlig lag

Festlig lag

For snart to år siden feiret jeg og mannen min våre 40-års dager. Det var så gøy! Vi hadde leid inn et stort partytelt til hagen, dvs. til skogen rett nedenfor hagen. Det var 4 - 5 karer som holdt på i flere timer for å rigge opp teltet. Jeg var spent på om det ville holde til et utagerende 40-års lag, men det gikk veldig fint.








Det var i underkant av 40 gjester på festen, og vi hadde leid inn en DJ som kom og spilte for oss fra 12.00-02.00. Jeg ville gjort akkurat det samme igjen, bare at jeg da ville hatt DJ`n helt frem til klokka 04.00. Det var så moro!!




Her er det meste klart til fest. Vi fikset en power-point presentasjon med alle gjestene slik at vi fikk presentert alle festdeltagerene for hverandre. Det var folk fra forskjellige vennekretser, noe familie og til og med noen gode naboer :-)




Min kjære (som egentlig er kokk av yrke, men som ikke jobber som kokk idag) hadde laget maten. Det ble et stort koldtbord, og det var så mye godt. Foccacia, aioli, kyllingbryst surret inn i bacon og soltørkede tomater, spanske kjøttboller, pastasalat, scampi, hjemmelaget potetsalat osv.




Velkommen til fest!!!




Og bordpynten var lys, servietter og gullfiskboller :-) Det siste bildet er fra min datters konfirmasjon søndagen etter 40-års laget. Vi kjørte samme opplegget, stort sett .... med unntak av cava, DJ og ellers hæla i taket på konfirmasjonen da. Men teltet, stoler/bord og mye av pynten var den samme.

Gøy med fest og moro. Kanskje jeg burde planlegge en høstfest? Eller en skikkelig maskeradeball før jul? Det hadde vært kult.


-Anniken